aa

Ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο! 12ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού
 
 teachers
 
Την Παρασκευή 15-3-2024 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Γαζίου το 12ο Κυνήγι  του Κρυμμένου Θησαυρού. Το παιχνίδι αυτό αποτελεί θεσμό του σχολείου μας, όπου διεξάγεται από το 2011 με εξαίρεση τα έτη 2021 και 2022 λόγω της πανδημίας. Ένα θεματικό παιχνίδι με συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Μέσα σε κλίμα χαράς και διασκέδασης παρέχει γνώσεις, συσφίγγει τις κοινωνικές σχέσεις και τη συνεργασία, προβάλλοντας μια διαφορετική, μη συμβατική εικόνα του σχολείου.
 
(Για περισσότερες φωτογραφίες, επιλέξετε το παρακάτω εικονίδιο)
 
Το φετινό θέμα μας «Ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο» επιλέχτηκε στο πλαίσιο αναζωογόνησης της σχολικής μας βιβλιοθήκης, με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, την αγάπη για το βιβλίο και την παρότρυνση των μαθητών/τριών να δανείζονται περισσότερα βιβλία από τη βιβλιοθήκη μας. Επιπρόσθετα προβάλαμε το νέο αναγνωστήριο και το παρουσιάσαμε στους μαθητές/τριές μας, όπου έγιναν κάποιες δράσεις. Πιστεύουμε ότι αυτός ο νέος όμορφος και φιλικός χώρος θα εμπνεύσει τα παιδιά να διαβάσουν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να περάσουν ποιοτικό χρόνο στη βιβλιοθήκη. Ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους εκπαιδευτικούς για ποικίλες δράσεις. Το λογότυπο της ανανεωμένης βιβλιοθήκης και η αφίσα του φετινού παιχνιδιού, επιλέχτηκαν μετά από διαγωνισμό που προκηρύχθηκε μεταξύ των μαθητών με 102 συμμετοχές.
 
anagnostirio 
 
Στο 12ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού συμμετείχαν 53!!!! ομάδες με ευφάνταστα ονόματα. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, έλυσαν 13 γρίφους (rebus, κρυπτόλεξα, αινίγματα κλπ.) και συμμετείχαν σε δυο δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο (βιβλιοδεσία και βιβλιοδράση). Οι περισσότερες ομάδες με κέφι και επιμονή έφτασαν μέχρι τον τελευταίο γρίφο. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ αποτελούμενη από μαθητές της Β΄ ΤΑΞΗΣ.  
 
logo afisa omadas
 
Ακολούθησε η απονομή του επάθλου στους νικητές και ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με αποκριάτικο γλέντι. Οι  νικητές έσβησαν τα κεράκια της τούρτας του 12χρονου κυνηγιού μας, προσφορά της Σταματάκης Bakery, και κέρδισαν μια εμπειρία μυστηρίου, προσφορά  του Escape House. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για  την προσφορά τους και φυσικά τη Διεύθυνση του σχολείου για τη συμπαράστασή της καθώς και όλο τον Σύλλογο Διδασκόντων που όλα τα χρόνια στηρίζει με την ενεργό συμμετοχή του την όλη προσπάθεια.
 
H μαζική συμμετοχή μάς δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε πιο δυναμικά αυτή την προσπάθεια και να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι για τους μαθητές/τριές μας με πίστη στη δυναμική του δημόσιου σχολείου.
 
Η οργανωτική επιτροπή του κυνηγιού