aa

Βρίσκεστε εδώ: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΣΤΟ ECOMOBILITY 2023
Σπουδαία διάκριση μαθητών/τριών Γυμνασίου Γαζίου στο Ecomobility 2023 
 
 eco 44
Mαθητές και μαθήτριες της  Γ' Γυμνασίου Γαζίου φέτος έλαβαν εθελοντικά μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ecomobility 2022-2023. Πρόκειται για ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο την ενεργοποίηση: 
α) της κατανόησης της φύσης, των προβλημάτων που συνδέονται με την ποιότητα του τοπικού περιβάλλοντος και ειδικά της οικολογικής μετακίνησης,
β) της ενημέρωσής τους για αντίστοιχες πολιτικές που εφαρμόζονται στο εξωτερικό
γ) της ενεργοποίησής τους, ώστε συλλογικά να πετύχουν να αλλάξουν την καθημερινότητά τους.
 
  eco 5 eco 6
 
Από τον Δεκέμβριο του 2022 τα παιδιά ξεκίνησαν με καταιγισμό ιδεών για την καλύτερη εμβάθυνση του θέματος, ενώ υπήρξαν ποικίλες προτάσεις για διαφορετικές δράσεις. Συνεργάστηκαν άψογα και λειτούργησαν σαν ομάδα, αν και ήταν από διαφορετικά τμήματα, ενώ ο χρόνος εργασίας ήταν λιγοστός, δεδομένου ότι δούλεψαν στα κενά που είχε η συντονίστρια καθηγήτρια του προγράμματος κα. Κουβαρά  Έλενα.
 eco 1
Σημαντική ήταν η συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου, ο οποίος ενίσχυσε την προσπάθεια των παιδιών τόσο οικονομικά, καθώς δόθηκε κονδύλι για τη δημιουργία ζωγραφιάς σε τοίχο του Δημαρχείου Μαλεβιζίου όσο και επικοινωνιακά, αφού ενημερώθηκαν όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου. 
 
Το αποκορύφωμα της δουλειάς της μαθητικής ομάδας ήταν μια δράση οργανωμένη από τα ίδια τα παιδιά, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, με στόχο την απασχόληση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Η ομάδα μοίρασε φυλλάδια στον κόσμο που παρευρέθηκε, τα οποία σκιτσογράφησε και έγραψε η ίδια.
 
 eco 2
Ο ακρογωνιαίος λίθος της προσπάθειάς μας, ήταν η κα. Λυρώνη Χρύσα που στάθηκε στο πλευρό των παιδιών από την πρώτη στιγμή και την ευγνωμονούμε από καρδιάς!
 
Η επίσκεψή μας στην Αθήνα για την τελετή απονομής των βραβείων, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, συνδυάστηκε με επίσκεψη σε χώρους ιστορικής αξίας, Ακρόπολη, Πλάκα και Θησείο, καθώς, επίσης, και σε υπαίθριο χώρο αναψυχής.
 eco 12
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας Αθηνά, Γεωργία, Μαριάνθη, Μαρίζα, Μελίνα, Μάνος και Μιχάλης, βγήκαν νικητές  και τους αξίζουν Πολλά Συγχαρητήρια, με την εργασία τους να παίρνει την πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα και δικαίως θα ταξιδέψουν με την συντονίστρια καθηγήτρια στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ώστε να παρουσιάσουν την καινοτόμα ιδέα που είχαν:
 
1. Πεζοδρόμηση σε κεντρικό δρόμο του Δήμου για να μπορούν όλες οι κοινωνικές ομάδες να χαίρονται την πόλη τους.
 
2. Δημιουργία λωρίδας ποδηλάτων με στόχο την ενίσχυση την πράσινης μετακίνησης των δημοτών.
 
3. Τοποθέτηση παγκακιών κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της πόλης με διαφορετική θεματική ανά παγκάκι: φυτά, βιβλία, μουσική, έργα τέχνης κλπ για την δημιουργία χώρων αναψυχής των δημοτών.
  
eco 7    eco 8 
 
Το ταξίδι στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί με το νέο διδακτικό έτος!
 
eco 3
 
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός, Συντονίστρια της Δράσης: Κουβαρά Έλενα, ΠΕ88.04