aa

Βρίσκεστε εδώ: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΙΣΤΟΡΙΑΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Υποδοχή Γονέων και Κηδεμόνων     

 

 

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τις ημέρες και τις ώρες που κάθε καθηγητής/τρια θα δέχεται τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών στο σχολείο, για ενημέρωση της προόδου και φοίτησής τους, αλλά και ανταλλαγή απόψεων για την ποιοτική αναβάθμιση των σπουδών τους.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Γυμνασίου Γαζίου

 

 

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου (άρθρο 37,Ν.4692/2020) βασίζεται σε όσα προβλέπονται από την πολιτεία για την εκπαίδευση και τη λειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών Σχολείων και βασίζεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας του Σχολείου και τα χαρακτηριστικά της τοπικής σχολικής και ευρύτερης κοινότητας.

Η συμμετοχή οποιουδήποτε ατόμου στη σχολική ζωή σημαίνει αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή και σχολαστική τήρηση του σχολικού κανονισμού, στο σύνολό του. Η τήρησή του από τους μαθητές/τις μαθήτριες, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς/κηδεμόνες, με αμοιβαίο σεβασμό στο διακριτό θεσμικό ρόλο τους, ώστε να έχει πληρότητα, γενική αποδοχή και εφαρμογή, αποτελεί προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου. Είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορεί το Σχολείο να οικοδομήσει για να πετύχει τους στόχους και το όραμά του.

 

Παρακαλούμε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας να διαβάσουν από ΕΔΩ τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Γυμνασίου Γαζίου.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

   

 esafety

   

Διαβάσετε από ΕΔΩ την Πολιτική του Γυμνασίου Γαζίου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Ένα κείμενο που καθορίζει πώς το σχολείο διαχειρίζεται θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και προσδιορίζει τις βασικές αρχές που όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας πρέπει να γνωρίζουν και να κατανοούν.

 

 

  

 

stop bullying 2

 

Διαβάσετε από ΕΔΩ την Πολιτική του Γυμνασίου Γαζίου για το Σχολικό Εκφοβισμό. Ένα κείμενο που καθορίζει πώς το σχολείο διαχειρίζεται θέματα σχετικά με  το Σχολικό Εκφοβισμό και προσδιορίζει τις βασικές αρχές που όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας πρέπει να γνωρίζουν και να κατανοούν.

 

 

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Μαλεβιζίου


Με μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκε στις 25  Νοεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαλεβιζίου, στα έδρανα του οποίου κάθισαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής του Δήμου.

Πρόκειται για την καθιέρωση ενός θεσμού που δίνει το λόγο στους μαθητές οι οποίοι σχολιάζουν, εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και προτείνουν τις ιδέες τους πάνω σε θέματα που αφορούν στην περιοχή τους. Το θέμα της φετινής συνεδρίασης ήταν σχετικό με την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των πολιτιστικών δομών του δήμου. 

Οι μαθητές που εκπροσώπησαν το Γυμνάσιο Γαζίου ήταν επιλεγμένοι από την πολιτιστική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται με θέματα αρχαιολογικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος για την περιοχή στην οποία ανήκουν.

DSN21

 

Την πολιτιστική ομάδα συνόδευσε ο πρόεδρος του 15/μελούς συμβουλίου του σχολείου ο μαθητής του Γ3, Παπαδάκης Νίκος, ο οποίος ξεκίνησε τη συζήτηση εκφράζοντας τον προβληματισμό του πάνω σε ένα νέο θέμα που έχει προκύψει και σχετίζεται με την αμφισβήτηση της γενέτειρας του μεγάλου ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Ακολούθως πήραν το λόγο όλες οι μαθήτριες - εκπρόσωποι του Σχολείου μας  οι οποίες εντυπωσίασαν  για τα εύστοχα σχόλια αλλά και τις φρέσκιες  και καινοτόμες ιδέες τους σχετικά με το υπό συζήτηση θέμα. Οι μαθήτριες πρότειναν την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι λιγότερο γνωστοί. Η δημιουργία ενός διαφημιστικού μηνύματος σε όλα τα ΜΜΕ, η τύπωση και έκδοση ενός λευκώματος και ενός διαφημιστικού φυλλαδίου καθώς και η καταχώριση των αρχαιολογικών χώρων στο διαδίκτυο στη διεύθυνση  TripAdvisor  η οποία έχει μεγάλη επισκεψιμότητα είναι κάποιοι από τους προτεινόμενους τρόπους ανάδειξής τους. 

Η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού χάρτη στο Google Map είναι ένας πρωτότυπος επίσης τρόπος, διαθέσιμος σε κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας του Σχολείου μας αλλά και της ιστοσελίδας του Δήμου Μαλεβιζίου. Επιπλέον προτάσεις ήταν η χάραξη και διοργάνωση περιπατητικών διαδρομών στο υπέροχο Μαλεβιζιώτικο τοπίο, η συγκρότηση ομάδων εργασίας, υπεύθυνων για όλους τους επισκέψιμους χώρους, η από κοινού με το Δήμο διοργάνωση ημερίδας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών, η σε μόνιμη βάση δυνατότητα μεταφοράς μαθητών και  άλλων επισκεπτών στους χώρους, η δημιουργία φύλλων εργασίας και παιχνιδιών κ.α. Οι μαθητές δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του δημάρχου κου Μαμουλάκη καθώς και των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι παρευρίσκονταν στη διαδικασία. Επίσης απονεμήθηκαν στους μαθητές αναμνηστικά της συμμετοχής τους στο ετήσιο δημοτικό συμβούλιο. Τους μαθητές του Γυμνασίου συνόδευσαν η Δ/ντρια, κα Γκινούδη Αθηνά και η φιλόλογος κα Σφακιανάκη, υπεύθυνη της πολιτιστικής ομάδας. Οι μαθήτριες - μέλη της πολιτιστικής ομάδας που συμμετείχαν στη συνεδρίαση είναι οι: Σακουλάκη Γεωργία, Φιολιτάκη Άννα, Τρούλη Αναστασία,  Γιαννακάκη Νικόλ, Αλεξάνδρα, Χριστοφοράκη Μαρία, Τερζάκη Ειρήνη, Χαριτάκη Ειρήνη, Ρεπανά Αφροδίτη και Καλαντζή Νικολέτα.