aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ...ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΖΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΙΤΕ

Μαθήτριες από το Γυμνάσιο Γαζίου ενημερώνουν για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο σε εκδήλωση στο ΙΤΕ

 

th 1 

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ, παρουσία της ευρωβουλευτού κας Σπυράκη Μαρίας, πρέσβειρας της Κομισιόν για το ασφαλές Διαδίκτυο. Σε αυτήν την εκδήλωση συμμετείχαν 6 μαθήτριες και 2 εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Γαζίου, καθώς και αντιπροσωπείες από 15 ακόμα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου.

Οι μαθήτριές μας, μέλη της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας, ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης. Τα παιδιά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους πάνω στη σκηνή, παρουσιάζοντας μέσω ενός θεατρικού δρώμενου με τίτλο: "Η Νόσος του Αντίχειρα", τις σκέψεις τους και τη δική τους οπτική σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Μέσα σε 5 μόλις λεπτά κατάφεραν, όχι μόνο να αναδείξουν τις σοβαρές επιπτώσεις σε παιδιά και εφήβους από την υπερβολική χρήση των κινητών συσκευών, αλλά κυρίως να προτείνουν καλές πρακτικές για την πρόληψη ή και αντιμετώπισή τους. Gaming, κοινωνικά δίκτυα, υπερέκθεση προσωπικών δεδομένων, ηλεκτρονικός εκφοβισμός και ψηφιακή φήμη ήταν τα θέματα που προσέγγισαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Απόδειξη της ποιότητας του θεατρικού δρώμενου που παρουσίασαν ήταν το θερμό χειροκρότημα και τα πολλά συγχαρητήρια που εισέπραξαν από τους παρευρισκόμενους!

 Ας τις απολαύσουμε, παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο:

 

 

Μερικά ακόμα στιγμιότυπα από την εκδήλωση:


Στις μαθήτριές μας, Ειρήνη, Κάλλια, Κρύστα, Μαρία, Νίκη και Σοφία που μας έκαναν υπερήφανους και αξίζουν πολλά Συγχαρητήρια, ευχόμαστε να συνεχίσουν να παραδίδουν μαθήματα και στο μέλλον με το ίδιο πάθος, ήθος και αξιοπρέπεια!

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Γυμνάσιο Γαζίου λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το θέμα της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου και εργαζόμαστε συστηματικά πάνω σε αυτό. Στόχος μας είναι να εκπαιδεύουμε τους μαθητές/τριές μας, ώστε να είναι σε θέση να  απολαμβάνουν τον υπέροχο και γεμάτο δυνατότητες ψηφιακό κόσμο με υπευθυνότητα και ασφάλεια. Τα τελευταία 7 χρόνια συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eSafety Label και έχουμε αποκτήσει 2 φορές τη Χρυσή Ετικέτα Πιστοποίησης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χναράκη Αντώνη, Διευθυντή του σχολείου, για την υποστήριξη, επίσης, τους  κ. Δημητριάδη Ιορδάνη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την κα. Φραγκιαδή Εύα, για τη λήψη του βίντεο και των φωτογραφιών αντίστοιχα.


Συντονίστριες δράσης:
Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, ΠΕ86, Υπεύθυνη Προγράμματος eSafety Label
Κυριακάκη Μαρία, ΠΕ02, Υπεύθυνη Θεατρικής Ομάδας Γυμνασίου Γαζίου