aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ...ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2020 ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΖΙΟΥ

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο Γυμνάσιο Γαζίου
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

logo sid 2020 

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 17η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 150 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004, προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

 sid 2020

Το Γυμνάσιο Γαζίου ήταν και φέτος "Υποστηρικτής" της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Στο σχολείο, υλοποιήθηκαν σχέδια μαθημάτων από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής αλλά και άλλων ειδικοτήτων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την ασφάλεια στα κοινωνικά δίκτυα, την εξάρτηση από το Διαδίκτυο και την ηλεκτρονική παρενόχληση.

Αξιοποιήθηκε υλικό από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και από την πλατφόρμα του προγράμματος eSafety Label στο οποίο συμμετέχει το σχολείο από το 2014.