aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ...Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Ο στόχος επετεύχθη!

 

Την Παρασκευή  στις 27 Απριλίου 2018 στο αρχαίο θέατρο της αρχαίας Μεσσήνης οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου Γαζίου  παρουσίασαν την παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, στο πλαίσιο στο 7ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. «Αρχαία Μεσσήνη 2018».

 

Το Φεστιβάλ αυτό δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, όμως η παράσταση είχε επιλεγεί από αρμόδια καλλιτεχνική επιτροπή να συμμετάσχει στη διεθνή αυτή διοργάνωση μεταξύ άλλων οκτώ παραστάσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, γεγονός που καθιστά την προσπάθεια των μαθητών μας  αξιέπαινη και αποδεικνύει το ταλέντο, την υπομονή και την επιμονή τους για την επίτευξη του στόχου τους.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία μέσα σε ένα μαγικό χώρο, όπως είναι αυτός του αρχαίου θεάτρου, που άνοιξε για πρώτη φορά μετά από 1700 χρόνια και ύστερα από αναστήλωση 20 ολόκληρων ετών. Η επιβλητική ορχήστρα του θεάτρου φιλοξένησε τους μαθητές, στους οποίους δόθηκε η ανεπανάληπτη ευκαιρία να συμμετάσχουν όχι ως θεατές, αλλά ως ηθοποιοί. Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς το θέατρο χωρητικότητας 1500 θεατών ήταν κατάμεστο.

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Γαζίου αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στη διάρκεια της πραγματοποίησης της παράστασής της. Οι δυσκολίες αυτές αφορούσαν στις συνθήκες καύσωνα (η παράσταση πραγματοποιήθηκε στους 35οC), καθώς και σε ποικίλα οργανωτικά προβλήματα. Από τη στιγμή που δεν είχαν ληφθεί από τους αρμόδιους φορείς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, αναλάβαμε δράση και αναγκαστήκαμε να αναπροσαρμόσουμε επί σκηνής την παράστασή μας, μειώνοντας το χρόνο της, προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο οι μαθητές μας, όσο και το κοινό που παρακολουθούσε το έργο  κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες.    

Οι μαθητές μας, με περισσή υπευθυνότητα, στάθηκαν ως πολύπειροι ηθοποιοί  στο ύψος των περιστάσεων,  παραβλέποντας τις δυσκολίες. Με το ταλέντο, την ευφυΐα και βέβαια με την ομαδικότητα, που τους διακρίνει, έφεραν σε πέρας την παράσταση, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Με το ήθος και την ευγένειά τους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτό που ονομάζουμε πολιτισμό!

Το όνειρο, το ταξίδι, η παράσταση επετεύχθησαν? Τα συναισθήματα είναι ποικίλα και ανάμεικτα, αλλά σίγουρα τα παιδιά γύρισαν με τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρίες, όμορφες εικόνες, πνευματικές αναζητήσεις και καινούργια όνειρα για ακόμη  υψηλότερους στόχους στο μέλλον!!!

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές,  στις εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, τη κ. Κυριακάκη Μαρία και τη κ. Μποσταντζόγλου Χριστίνα, και σε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η παράσταση.

Επίσης ευχαριστούμε: Την Περιφέρεια Κρήτης για την οικονομική βοήθεια προς τη θεατρική ομάδα και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την εταιρεία  «Μινωικές Γραμμές» για την πολύ σημαντική προσφορά της, επίσης την εταιρία «Πλαστικά Κρήτης» και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.


Ο Διευθυντής
Χναράκης Αντώνης