aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ...ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ 6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ?A WOR(L)D OF ENGLISH?

Μαθητές του σχολείου μας στο 6ο φεστιβάλ ?A wor(l)d of English?

afisa fest engl

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας, η ?Ένωση Πτυχιούχων Αγγλικής Γλώσσας Ν. Ηρακλείου και οι Σχ. Σύμβουλοι Αγγλικής Γλώσσας πραγματοποίησαν το 6ο φεστιβάλ ?A wor(l)d of English? στην αίθουσα Ανδρόγεω, την Τετάρτη 22 & Πέμπτη 23 Απριλίου 2015.

 

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να παρουσιαστούν εργασίες και δραστηριότητες που εκπονούν οι μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης στο μάθημα των Αγγλικών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

Φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στο φεστιβάλ με δύο εργασίες που έφτιαξαν μαθητές από τα τμήματα Γ3 και Γ6 υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Πηγιάκη Αριστέας.

 

Συγκεκριμένα, η εργασία ?Photo-Narrating how to make a Halloween Pumpkin? πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Γ3, Βενετσανάκη Εύα, Δαφέρμου Όλγα, Ζαμπουλάκη Έλενα, Καλαντζή Νικολέτα και Κοροβέζο Δαμιανό και αποτέλεσε μέρος μιας Διαθεματικής Εργασίας με το μάθημα της Πληροφορικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ανδριγιαννάκη Δέσποινα. Η εργασία περιελάμβανε την κατασκευή μιας κολοκύθας για την αγγλική γιορτή του Halloween, τη φωτογράφηση της όλης διαδικασίας, την επεξεργασία των φωτογραφιών και την παραγωγή ενός βίντεο με οδηγίες στα αγγλικά για το πώς μπορεί κάποιος να φτιάξει μια κολοκύθα του Halloween. Το αποτέλεσμα ήταν το βίντεο το οποίο παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ και έλαβε θετικά σχόλια και κριτικές.

 

engl 2


Η δεύτερη εργασία με τίτλο ?Students ?dance? with Billy Elliot? πραγματοποιήθηκε από τις μαθήτριες του Γ6, Σακουλάκη Γεωργία, Σταμπουλή Κάλλια, Τερζάκη Ειρήνη, Τρούλη Αναστασία, Φιολιτάκη Άννα, Χαριτάκη Ειρήνη, Χριστάκη Μαριάννα, Χριστοφοράκη Μαρία και Κατσαρού Ελένη (από το Γ3) και περιελάμβανε δραστηριότητες και εργασίες που έκαναν τα παιδιά με αφορμή τη συγκινητική ταινία «Billy Elliot γεννημένος χορευτής» που παρακολούθησαν στην τάξη. Οι μαθήτριες παρουσίασαν στα Αγγλικά μια περίληψη της ταινίας, ένα ποίημα εμπνευσμένο από την αποφασιστικότητα του ήρωα να πραγματοποιήσει το όνειρό του, και διάφορα μηνύματα για τη σημασία του να κυνηγάμε το όνειρό μας. Επιπλέον,  τρεις από τις μαθήτριες έδειξαν επί σκηνής τις 5 θέσεις στο μπαλέτο καθώς και διάφορες κινήσεις του, ενώ παρουσιάστηκαν σκίτσα και ζωγραφιές σχετικά με το θέμα. Στο τέλος, όλες οι δραστηριότητες χειροκροτήθηκαν από το κοινό.

 

engl 1


Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την παρουσίαση της προσπάθειάς  τους!