aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ...ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 5ο Φεστιβάλ Αγγλικής Γλώσσας 

 
Στις 5 και 6 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ανδρόγεω το 5ο Φεστιβάλ Αγγλικής Γλώσσας «A Wor(l)d of English» με τη συμμετοχή σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου. Φέτος συμμετείχε και το σχολείο μας με δύο συμμετοχές υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό των καθηγητριών Αγγλικής Γλώσσας, κας Θεοδώρου Ευαγγελίας και κας Πηγιάκη Αριστέας. Μαθητές από την Β? και Γ? τάξη παρουσίασαν εργασίες που έκαναν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 
 
Πιο συγκεκριμένα η ομάδα της κας Θεοδώρου παρουσίασε το πώς μέσα από ομαδικές εργασίες μπορούμε να συμβάλλουμε στην καλύτερη συνεργασία των μαθητών σε επίπεδο τάξης και, ακόμη, και καλύτερων σχέσεων. Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν ήταν: «Pollution and protection of the environment» που παρουσίασε η μαθήτρια του Β6 Παντερή Χρυσάνθη, «Bullying» που παρουσίασαν οι μαθήτριες του Β1 Βαρδάκη Αντωνία και Βατσινά Χριστίνα και ο μαθητής του Β5 Μπακομήτρος Δημήτρης, και «Making a Difference» που παρουσίασαν οι μαθήτριες του Β5 Λάππα Αλεξάνδρα και Λιλίτση Ευρυδίκη και του Β2 Παπαδάκη Εύα. Οι μαθητές παρουσίασαν αφίσες, ποιήματα και κείμενα στα Αγγλικά που δούλεψαν με την καθηγήτρια κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν όχι μόνο στα παιδιά που παρουσίασαν τις εργασίες τους, αλλά και σε όλα τα παιδιά της Β? τάξης που συνέβαλαν με τις ατομικές τους εργασίες σε μια ομαδική δουλειά. Ήταν μια εμπειρία που ελπίζουμε να βοήθησε όλους μας. 
 
Η ομάδα της κας Πηγιάκη παρουσίασε ένα ιστολόγιο με θέμα τα αξιοθέατα του Λονδίνου. Οι μαθήτριες της Γ? τάξης Βάμβουκα Γεωργία (Γ1), Βάμβουκα Μαρίνα (Γ1), Βέλλου Τζωρτζίνα (Γ1), Ζερβού Κυριακή (Γ1), Καλοκύρη Ανθή (Γ1), Κλάδου Δανάη (Γ1), Μπέρκη Γεωργία (Γ3), Ρομπογιαννάκη Μαρία (Γ3) και Σαμόλη Μαρία (Γ3) συγκέντρωσαν υλικό που αφορούσε τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης, το οποίο στη συνέχεια επεξεργάστηκαν και ανάρτησαν στο ιστολόγιο που δημιούργησαν γι? αυτό το σκοπό. Το ιστολόγιο περιλαμβάνει ποικίλες αναρτήσεις. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε άρθρα, εικόνες, βίντεο, διαδραστικά κουίζ-σταυρόλεξα-πάζλ, ηλεκτρονικά άλμπουμ καθώς και ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο το οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Η εργασία έγινε στην αγγλική γλώσσα και όλο το υλικό βρίσκεται στον διαδικτυακό τόπο: londonsights2014.blogspot.com. Το ιστολόγιο εμπλουτίζεται διαρκώς και ευελπιστούμε να συνεχιστεί και στο μέλλον αυτό. Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε τη σελίδα μας και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας αφήνοντας το σχόλιό σας.
Συγχαρητήρια στις μαθήτριες για τη φιλότιμη προσπάθεια και εξαιρετική συλλογική εργασία τους!
 
 20140506 102056 20140506 105236 20140506 133326