aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 8-2-2024
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
«Κώστας Kοτσανάς» στις 8–2–2024
 
Στα πλαίσια της αξιολόγησης υλοποιούνται στο σχολείο μας δύο σχέδια δράσης στον 3ο άξονα αξιολόγησης «Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών». Στόχος των δύο ομάδων δράσης είναι η καλύτερη γνωριμία και ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων, μεταξύ των μαθητών/τριών και μέσω αυτής της ανάπτυξης και καλλιέργειας καλύτερων σχέσεων, η ελαχιστοποίηση των συγκρουσιακών φαινομένων, μεταξύ των μαθητών/τριών. Με αυτό τον γνώμονα και στα πλαίσια του μαθήματος των μαθηματικών και θετικών επιστημών, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κωτσανάς», την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, στην οποία συμμετείχαν τα τμήματα Β1, Β2, Β5 και Β9
 
Αρχικά, η εκπαιδευτική επίσκεψη ξεκίνησε στο μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα επιτεύγματα της αρχαίας τεχνολογίας, τα οποία έχουν χρήση μέχρι και τις μέρες μας. Το μουσείο, πέραν της ενδιαφέρουσας παρουσίασης των επιτευγμάτων της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της ζωής, όπως μουσικής – ψυχαγωγίας, μηχανικής και υδραυλικής τεχνολογίας, είχε και διαδραστικότητα, με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών, γεγονός, το οποίο τους ενθουσίασε.
Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου, με ευχάριστη και εύθυμη διάθεση, συζητώντας και εντοπίζοντας στοιχεία της αρχαίας τεχνολογίας στη σύγχρονη πόλη. Η δράση κρίθηκε απολύτως επιτυχής, γιατί ικανοποίησε τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους παιδαγωγικούς της στόχους. 
 
Αρχηγός και διοργανώτρια της εκπαιδευτικής επίσκεψης υπήρξε η καθηγήτρια Μπαλτζάκη Ευαγγελία ΠΕ03, ενώ συνοδοί καθηγητές ήταν οι Ζώτος Αντώνιος ΠΕ03, Ιορδανίδου Βασιλική ΠΕ01, Νάθενα Ελευθερία ΠΕ04.04 και Σαββάκη Θεοδοσία ΠΕ03. Όλοι/ες οι καθηγητές/τριες είναι μέλη των ομάδων δράσεων του άξονα 3 της αξιολόγησης.