aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΗ ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ"

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΗ ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 20ο  ΑΙΩΝΑ»

  

Οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α7 του σχολείου μας, με συνοδούς την διευθύντρια κα Γκινούδη Αθηνά και τις καθηγήτριες Ασσαργιωτάκη Ειρήνη και Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, επισκέφθηκαν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, την έκθεση που διοργάνωσε το 2ο ΣΕΚ και το 5ο ΕΠΑΛ  Ηρακλείου με θέμα: «Τηλεπικοινωνίες στη Μινωική Κρήτη και στον 20ο αιώνα».

 

Στο χώρο της έκθεσης μας υποδέχτηκε ο κος Κώστας Παντερής, υπεύθυνος του Τομέα Πληροφορικής του 2ου  ΣΕΚ, παρακολουθήσαμε προβολή σχετική με την ιστορική εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών και ξεναγηθήκαμε από τον κο Φρεσκάκη Δημήτρη, υποδιευθυντή του 5ου ΕΠΑΛ και από ειδικευμένο προσωπικό  του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές το δίκτυο φρυκτωριών, μέσω του οποίου γινόταν αποστολή και λήψη μηνυμάτων την Μινωική εποχή στην επαρχία Πεδιάδος, που είχε απεικονιστεί από τον αρχαιολόγο κο Νίκο Παναγιωτάκη, αλλά και τα διάφορα μέσα τηλεπικοινωνιών που αναπτύχτηκαν τον 20ο αιώνα, όπως ο τηλέγραφος - συσκευή αποστολής και λήψης σημάτων Morse-, τα τηλεφωνικά κέντρα, οι παλιές τηλεφωνικές συσκευές κ. ά.  τα οποία είχαν παραχωρηθεί από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών της Αθήνας.

   

   

Η οργάνωση της επίσκεψης έγινε από την καθηγήτρια Τεχνολογίας Ασσαργιωτάκη Ειρήνη και την καθηγήτρια Πληροφορικής Ανδριγιαννάκη Δέσποινα.