aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ 4o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


Στις 11 Μαρτίου 2013 επισκεφθήκαμε το 4ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου. Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ταινία "Κροκόδειλοι των Προαστίων" (Vorstadtkrokodile) του Christian Ditter. Η επένδυση της ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους είχε γίνει κατά το σχολ. έτος 2011-2012 από μαθητές του Γυμνάσιου μας στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία διανομής της ταινίας στην Ελλάδα «Νεανικό Πλάνο» και τον κύριο Δημήτρη Σπύρου, για την άδεια που μας έδωσε, τόσο για τη δημιουργία των υπότιτλων, όσο και για την προβολή της ταινίας σε μαθητικό κοινό.
Η ταινία ασχολείται με πολλά κοινωνικά θέματα και μηνύματα, που απασχολούν σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο τη νεολαία της Γερμανίας, αλλά και τη δική μας καθημερινότητα, όπως η συνύπαρξη πολλών εθνικοτήτων, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι σχέσεις με τους γονείς, οι κοινωνικά αδύναμες ομάδες, οι μονογονεϊκές οικογένειες, η εγκληματικότητα, η φιλία, η υπευθυνότητα, η ανεκτικότητα, η αλληλεγγύη.
Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας:
Οι «Κροκόδειλοι των Προαστίων» είναι η πιο κουλ συμμορία μιας μικρής πόλης της Γερμανίας και ο «μικρός» Χάννες θέλει οπωσδήποτε να γίνει μέλος της. Για να αποδείξει το θάρρος του στους άλλους, παίρνει μέρος σε μια δοκιμασία και σκαρφαλώνει στη σκεπή ενός παλιού πλινθοποιείου.  Όταν, όμως, γλιστράει και κινδυνεύει να πέσει, τον σώζει ο Κάι, ο οποίος τον βλέπει από μακριά με το τηλεσκόπιο του και ειδοποιεί την πυροσβεστική.
Και ο Κάι θα ήθελε να γίνει μέλος της συμμορίας, όμως είναι καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι και η πλειοψηφία των Κροκόδειλων δε θέλει να δεχτεί ένα σπασικλάκι στην παρέα τους. Ούτε ποδήλατο δε μπορεί να κάνει!
Ένα βράδυ όμως γίνεται μια διάρρηξη στη γειτονιά και ο Κάι παρακολουθεί τη σκηνή με το τηλεσκόπιο του?
Υπεύθ. Καθηγήτριες:
Σοφία Γιασσάκη
Δέσποινα Ανδριγιαννάκη