aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
 
bar 3
 
Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης με τίτλο: «Στο σχολείο είμαστε όλοι φίλοι» πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2023, βιωματική δράση από τον ομοσπονδιακό προπονητή ΑΜΕΑ, κ. Βαρβεράκη Γεώργιο. Στη δράση συμμετείχαν κυρίως τα τμήματα Β1, Γ6, Β6 και Β9, αλλά εμβόλιμα παρακολούθησαν και μαθητές/τριες άλλων τμημάτων και στηρίχθηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς και των δύο ομάδων δράσης του άξονα 3 της αξιολόγησης.  
 
   bar 2  bar 4
 
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής δείχνοντας κάποια μικρά βίντεο συζήτησε τα παιδιά για την έννοια της ομάδας και του ομαδικού πνεύματος, της διαφορετικότητας, της προσφοράς του κάθε ανθρώπου στην ομάδα στην οποία ανήκει εστιάζοντας στην αξία του σεβασμού στις μεταξύ των μαθητών/τριών σχέσεις και φιλίες. Μέσα από τη συζήτηση βγήκε το συμπέρασμα ότι ο κάθε άνθρωπος είναι σημαντικός. Η αξία του καθενός μεγαλώνει και την αξία της ομάδας. Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε ότι «οι φίλοι είναι όλοι μαζί, χωρίς να υπολογίζουμε αν είναι λίγο ή πολύ αυτό που προσφέρει ο καθένας ξεχωριστά. Και αυτό γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ικανότητες και είναι εξίσου σημαντικός στον κρίκο της φιλίας, στην ομάδα, στην οικογένεια, στην κοινωνία». Με τον προπονητή συμφώνησαν όλα τα παιδιά και η συζήτηση κατέληξε ότι όλα ξεκινούν από τον ΣΕΒΑΣΜΟ, πρώτα απέναντι στον εαυτό μας και έπειτα απέναντι στους συμμαθητές/τριες μας.
 
bar 1
 
Μετά τη συζήτηση, ο ομοσπονδιακός προπονητής, προκειμένου να καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση, έβαλε τους μαθητές/τριες να παίξουν παιχνίδια ΑΜΕΑ, όπως ποδόσφαιρο για τυφλούς και μπότσια, γεγονός που τους συγκλόνισε! Έτσι, κατανόησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αξία του σεβασμού, τον οποίο είναι απαραίτητο να δείχνουν οι μαθητές/τριες απέναντι σε όλους τους ανθρώπους και να μην υποτιμούν ποτέ κανένα.   
 
bar 5
 
Η Συντονίστρια της δράσης
Ιορδανίδου Βασιλική, ΠΕ01