aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ - 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Ενημερωτική εκδήλωση στο Γυμνάσιο Γαζίου για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου
 
ekad
 
Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 έως 11:40, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Γαζίου, ενημερωτική εκδήλωση για τους/τις μαθητές/τριες της Β΄ τάξης, με θέμα την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας, την κα. Βροχίδου Θεώνη  από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.
 
 ekad 4    ekad 3 
 
Μετά το καλωσόρισμα από την κα. Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Γυμνασίου Γαζίου, η κα. Βροχίδου ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ τάξης και τους καθηγητές τους, για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν κατά την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο και συνέστησε βασικούς κανόνες και καλές πρακτικές για να είναι σε θέση να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Μέσω προβολής παρουσίασης, βίντεο και συζήτησης οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, για την εξάρτηση από το Διαδίκτυο, το διαδικτυακό εκφοβισμό, τις ψευδείς ειδήσεις και για την ορθή χρήση των κοινωνικών δικτύων.
 
ekad 2
 
Ευχαριστούμε θερμά την κα. Βροχίδου από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και θα χαρούμε πολύ να βρεθεί και πάλι δίπλα μας σε μία επόμενη ενημερωτική μας δράση.
 
Η εκδήλωση οργανώθηκε, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Γαζίου, από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής, κα. Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης που εφαρμόζεται το σχολικό έτος 2023-2024, με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής ασφάλειας των μαθητών/τριών. 
 
Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί δράσης:
 
Ανδριγιαννάκη Δέσποινα ΠΕ86, Συντονίστρια του Σχεδίου Δράσης
Σκουντή Βούλα, ΠΕ86, μέλος της ομάδας
Λουκάκη Ηρώ, ΠΕ78, μέλος της ομάδας