aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ»
Βιωματική δράση με τίτλο: «Στο σχολείο είμαστε όλοι φίλοι»
 
fr 2
 
Ένας από τους πρωταρχικούς και βασικούς στόχους του σχολείου μας, πέραν των γνωστικών στόχων των μαθημάτων, είναι η ύπαρξη ενός φιλικού και ειρηνικού κλίματος στο σχολείο μας. Για να την επίτευξη αυτού του στόχου διοργανώθηκε μια βιωματική δράση, στις 16 Νοεμβρίου 2023, με τίτλο «Στο σχολείο είμαστε όλοι φίλοι», της οποίας τη διοργάνωση ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μετέχουν στο σχέδιο δράσης, το οποίο αφορά τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών/τριών. Στη βιωματική δράση συμμετείχαν τα τμήματα Α2 και Β4. 
 
fr 1
 
Η δράση, η οποία συντονίστηκε από τις εκπαιδευτικούς Σαββάκη Θεοδοσία και Ιορδανίδου Βασιλική, στηρίχθηκε στην ενεργή συμμετοχή των ιδίων των μαθητών/τριών, στους προβληματισμούς, στις απόψεις και στις πραγματικές ανάγκες τους. Επομένως, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι θέσεις και οι προβληματισμοί των ιδίων των μαθητών/τριών, οι οποίοι έκαναν καίριες και σημαντικές τοποθετήσεις αναφορικά με το θέμα της φιλίας και των σχέσεων, που αναπτύσσουν οι ίδιοι οι μαθητές/τριες, στο σχολείο.
 
 fr 3   fr 4 
 
Μέσα από έναν γόνιμο διάλογο, οι μαθητές/τριες κατόρθωσαν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία σημείωσαν πάνω σε μεγάλα χαρτόνια, σχετικά με τη σημασία της φιλίας στη ζωή τους και στις ευεργετικές συνέπειες της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών τους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις και γνώμες πάνω στο θέμα και μέσω του διαλόγου κατόρθωσαν οι μαθητές/τριες να βγάλουν κάποια συμπεράσματα, τα οποία έγιναν αποδεκτά από όλους. Με τον τρόπο αυτό κατανόησαν και τη μεγάλη αξία του διαλόγου και της επικοινωνίας, η οποία βασίζεται στον σεβασμό και την εκτίμηση της γνώμης των συμμαθητών/τριών τους.   
 
 fr 5
 
Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:
Σαββάκη Θεοδοσία
Ιορδανίδου Βασιλική