aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ (ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-23)
Σχέδιο Δράσης στο Γυμνάσιο Γαζίου με τίτλο: «eSafety Label: Ενισχύοντας την ψηφιακή ασφάλεια των μαθητών/τριών»
 
eSafety Label
 
Σε έναν κόσμο στον οποίο η εκπαίδευση εξαρτάται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία και τα ψηφιακά εργαλεία, είναι πολύ σημαντικό τα σχολεία να παρέχουν το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον στους μαθητές και τις μαθήτριες. 
Είναι αναγκαίο, τα σχολεία να έχουν υποστήριξη για να μπορούν να  προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές/τριες, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, αλλά και να αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες με δημιουργικό, ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο.
 
Το Γυμνάσιο Γαζίου συμμετείχε για 10η συνεχόμενη χρονιά στο eSafety Label, που είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα διαπίστευσης και υποστήριξης για τα σχολεία, με στόχο, αξιοποιώντας τα εργαλεία και τους πόρους του, να εφοδιάζει τους/τις μαθητές/τριές του με δεξιότητες, προκειμένου να βελτιώνουν συνεχώς την ψηφιακή τους ασφάλεια. Μετά από διαδοχικές αξιολογήσεις, έχει αποκτήσει τρεις φορές την ανώτατη διάκριση που είναι η χρυσή ετικέτα πιστοποίησης eSafety, τον Ιανουάριο του 2016, το Φεβρουάριο του 2018 και τον Απρίλιο του 2022.
 
Το Σχέδιο Δράσης που εφαρμόστηκε το σχολικό έτος 2022-2023 με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής ασφάλειας των μαθητών/τριών, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε και:

 
Συντονίστρια Δράσης: Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, ΠΕ86, Υπεύθυνη Προγράμματος eSafety Label
Συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί Πληροφορικής: Γεμενιτζής Θεόδωρος, Σκουντή Βούλα, Ντουλμπέρη Αρετή