aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ - ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-22

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

 

 efimerida 2021 22    Αγαπητοί μας αναγνώστες,

   Να’ μαστε πάλι! Εμείς οι μικροί μαθητευόμενοι δημοσιογράφοι του Γυμνασίου Γαζίου σάς παρουσιάζουμε τη νέα μας συλλογική, δημοσιογραφική – ερευνητική, εργασία, το 8ο Φύλλο της γνωστής πια στους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας ψηφιακής σχολικής εφημερίδας μας «Γαζόμματα», το οποίο εφέτος μετονομάσαμε σε «Γαζόμματες».

   Οι «Γαζόμματες» αποτελούν για όλους εμάς, κορίτσια και αγόρια που ολόκληρο το χρόνο εργαστήκαμε ομαδικά και οργανωμένα για τη σύνταξη και την έκδοση αυτού του ηλεκτρονικού εντύπου, το δικό μας ελεύθερο βήμα έκφρασης, που μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε τη δική μας φωνή και να μοιραστούμε με τους συμμαθητές μας και τους χρήστες του διαδικτύου τις ανησυχίες, την πληροφόρηση και τα ενδιαφέροντά μας.

   Το φετινό φύλλο μας είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ποικίλης ύλης, πλούσιο σε επίκαιρα θέματα (πολιτικά, κοινωνικά, επιστημονικά, πολιτιστικά), μία συγγραφική απόπειρα και περιπέτεια μέσα από την οποία επιχειρήσαμε να πετύχουμε την όσο το δυνατόν ευρύτερη απήχηση και ταυτόχρονα την οικονομικότερη, και για τον εκδότη αλλά και για τον αναγνώστη, διάδοση της μαθητικής-δημοσιογραφικής «φωνής» μας.

   Ο στόχος μας προφανής: μέσα από την ερευνητική και, συνάμα, γόνιμη και δημιουργική διαπραγμάτευση θεμάτων με πολιτική, κοινωνική, επιστημονική, καλλιτεχνική και, γενικά, πολιτιστική διάσταση, να νιώσουμε με βιωματικό τρόπο τον παλμό της επικαιρότητας, να προβληματιστούμε πάνω σε καυτά τρέχοντα ζητήματα και διερευνήσουμε τα αίτια και τις συνέπειές τους στη ζωή μας, να προτείνουμε λύσεις ή τρόπους αντιμετώπισής τους, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τα επιτεύγματα, τα προβλήματα και τις κορυφαίες αξίες της κοινωνίας και του πολιτισμού μας, σε τοπική και οικουμενική κλίμακα, και με το τρόπο αυτό να διαμορφώσουμε – ως αυριανοί υπεύθυνοι ενεργοί πολίτες - τεκμηριωμένη και σαφή άποψη - θέση πάνω σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την εθνική και παγκόσμια κοινή γνώμη.

   Τέλος, επειδή μας αρέσουν οι δημιουργικές πρωτοβουλίες αλλά και επειδή στο σχολείο μας διεξάγονται πολλές και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δράσεις, έχουμε από το 5ο μας φύλλο καθιερώσει μία νέα θεματική ενότητα στο σώμα της εφημερίδας μας, το «Αποθετήριο Μαθητικών Εργασιών» (εν είδει παραρτήματος ή επιμέτρου στο τέλος του φύλλου), στο οποίο θα δημοσιεύουμε όλες τις αξιόλογες εργασίες που εκπόνησαν οι συμμαθητές μας. Γιατί “scripta manent“.

   Δε θα σας κουράσουμε άλλο. Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση από ΕΔΩ.                                  

Η Συντακτική Ομάδα

 

Συντακτική ομάδα

Α. Μαθητές

Υπεύθυνοι Σύνταξης:

Βεϊσάκη Ευαγγελία,  Γ4
Δακανάλη Αικατερίνη,  Γ4
Βιδάκη Αλίκη,   Γ4
Κυριακάκης Στέφανος,  Γ6
Λιναρδάκης Μάξιμος,  Γ6

 

Β. Καθηγητές

Συντονιστές Δράσης:

Χριστοδουλάκης Χρήστος,   ΠΕ02
Φραϊδάκη Αγγελική,   ΠΕ02     
Σφακιανάκη Ειρήνη,   ΠΕ02