aa

ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

bam 1 

Με μεγάλη χαρά η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Γαζίου επισκέφτηκε την έκθεση σκίτσων με θέμα το προσφυγικό του πολυβραβευμένου σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ίδιο το δημιουργό και να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο «info point» του Δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό γραφείο πληροφόρησης για την πόλη του Ηρακλείου με καινοτόμες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Τα παιδιά μας μέσα από τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως οθόνες αφής, βίντεο, πολύτροπους χάρτες και διαδραστικά έντυπα, πήραν πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης τους. Την είσοδο του χώρου κοσμεί ένα διαδραστικό γλυπτό, υψηλής αισθητικής, εμπνευσμένο από το λαβύρινθο της Κνωσού με κείμενα από έργα του Νίκου Καζαντζάκη. Στο «info point» του Δήμου  Ηρακλείου το παλιό συναντά το σύγχρονο και το παιχνίδι τη γνώση.

 

    bam 4    bam 5

 

    bam 2    bam 3

Υπεύθυνη Θεατρικής Ομάδας Γυμνασίου Γαζίου: Μαρία Κυριακάκη, ΠΕ02. Τα παιδιά συνόδευσαν η κ. Αριστέα Πηγιάκη, ΠΕ06 και η κ. Χριστίνα Μποσταντζόγλου, ΠΕ02.