aa

Βρίσκεστε εδώ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣEΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΙΤΕ

Eνημέρωση για δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ έχει προγραμματίσει διαδικτυακές ενημερώσεις σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, σε εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες από  εδώ και να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα.

Επίσης, και φέτος το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησε και δημοσιεύει μέσα από την ιστοσελίδα https://www.saferinternet4kids.gr νέο ψηφιακό υλικό για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι.  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο θέμα της παραπληροφόρησης και των διαδικτυακών παιχνιδιών. Μέσα από σχέδια μαθημάτων, κουίζ, βίντεο, αφίσες, παραμύθια και φυλλάδια δραστηριοτήτων μαθητές κάθε ηλικίας επιμορφώνονται και υιοθετούν έναν κώδικα αξιών που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τους αναδυόμενους κινδύνους από τη χρήση της τεχνολογίας.

To «Back to school package» το οποίο είναι διαθέσιμο από εδώ απευθύνεται σε μικρά παιδιά, σε μεγαλύτερα παιδιά δημοτικού, σε παιδιά γυμνασίου/Λυκείου αλλά και σε γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.