aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ...ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μαθητές και εκπαιδευτικός του  Γυμνασίου  Γαζίου συμμετείχαν σε εκπομπή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου στην ΕΡΤ Ηρακλείου


Οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου,  Μαρία Σαρρή από το τμήμα Α8, Γιώργος Κυρικλάκης από το τμήμα Α2 και Κωνσταντίνα Σφίγγα από το τμήμα Γ7, μαζί  με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου κα Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, υπεύθυνη του προγράμματος πιστοποίησης eSafety Label, επισκέφθηκαν την ΕΡΤ Ηρακλείου την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, για να συμμετάσχουν σε ραδιοφωνική εκπομπή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πιστοποίησης eSafety Label με θέμα την ψηφιακή ασφάλεια, μετά από πρόσκληση από τη δημοσιογράφο και εκπρόσωπο του Κέντρου, κα Κατερίνα Ψαρουδάκη.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε συζήτηση και παρουσίασαν τις δράσεις του σχολείου μέσω των οποίων ενημερώθηκαν για την ορθή χρήση του Διαδικτύου, τις καλές πρακτικές που απέκτησαν και έδωσαν συμβουλές για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο Διαδίκτυο.
Η εκπαιδευτικός παρουσίασε συνοπτικά την εμπειρία του σχολείου από την εγγραφή του στο πρόγραμμα πιστοποίησης eSafety Label ως και την απόκτηση της χρυσής ετικέτας για δεύτερη συνεχόμενη φορά, (13 Φεβρουαρίου 2018) και εξέφρασε τη δική της άποψη για το ρόλο του σχολείου και της οικογένειας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου.

 Κατά τη διάρκεια της εκπομπής τα παιδιά παρουσίασαν με ωριμότητα και σαφήνεια τις γνώσεις, τις απόψεις και τις εμπειρίες τους για το θέμα. Τα συγχαίρουμε και τα ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους!

Επίσης ευχαριστούμε θερμά και την κα Ψαρουδάκη για την πρόσκληση.

Παραθέτουμε το βίντεο της εκπομπής: