aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ...ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΑΣ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΑΣ

 

Το σχολείο μας φέτος συμμετέχει ως "πρεσβευτής" στον εορτασμό της "Ημέρας Ασφαλούς  Διαδικτύου", στις 5 Φεβρουαρίου του 2013.

Οι μαθητές της  Α' τάξης,  με υπεύθυνη την καθηγήτρια Πληροφορικής κα Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, δημιούργησαν ψηφιακή αφίσα με θέμα: "Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας on-line",  και τίτλο:
"Σύνδεση με σύνεση / Connect with respect", με την
οποία συμμετέχουν σε δράση του Saferinternet για σχολεία.

 

 

Η αφίσα σε έντυπη μορφή, θα αναδειχθεί στην κεντρική εκδήλωση της "Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου" στην Αθήνα, στις 5/2/2013.

 

Για να δείτε και άλλα έργα των μαθητών της Α΄ τάξης, πατείστε  ΕΔΩ.

 

Ως "πρεσβευτές"  έχουμε προγραμματίσει περισσότερες δράσεις, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών μας για τους διαδικτυακούς κινδύνους και την απόκτηση πρακτικών οδηγιών για την ασφάλεια και την ηθική στον κυβερνοχώρο.

 Δραστηριότητες:

 "Δικαιώματα και υποχρεώσεις on-line"

Περιλαμβάνει συμπλήρωση ανωνύμων ερωτηματολογίων, παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε φύλλο "Excel" με διαγράμματα, και συζήτηση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας on-line.

 "Κάρτες περιπτώσεων"

Η δράση έχει στόχο να αναδείξει διαφορετικές περιπτώσεις με τις οποίες τα παιδιά έρχονται σε επαφή κατά την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο και πολλές φορές δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν και να παρουσιάσει τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων αυτών.

 "Βαρόμετρο συναισθημάτων"

Στόχος της δράσης είναι να αντιληφθούν τα παιδιά ότι η ίδια κατάσταση μπορεί να αξιολογηθεί διαφορετικά από το καθένα, με αποτέλεσμα να μην αισθάνονται όλα το ίδιο όταν τη βιώνουν. Πρέπει λοιπόν να μάθουν να σέβονται τα συναισθήματα των άλλων και να έχουν ανοχή απέναντι σε όσους έχουν διαφορετική άποψη από τη δική τους.

 "Προβολή ενημερωτικών παρουσιάσεων"

Ενδεικτικά θέματα:

  • Προσωπικά δεδομένα και Διαδίκτυο
  • Chat rooms
  • Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης: Facebook κλπ.
  • Εθισμός στο Διαδίκτυο
  • Κακόβουλο Λογισμικό: Ιοί, Δούρειοι Ίπποι κλπ.
  • Ηλεκτρονική παρενόχληση
  • Netiquette (κανόνες καλής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο)

 

 Όλες οι δράσεις θα λάβουν χώρα στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας και θα συμμετέχουν οι μαθητές της  Α'  τάξης.

 

Καλή και "Ασφαλή"  Πλοήγηση!!!

 

Ανδριγιαννάκη Δέσποινα ΠΕ19