aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ CRETA CHANNEL ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΤΡΙΣ»

Εντυπώσεις από την επίσκεψη της ομάδας της Σχολικής Ηλεκτρονικής Εφημερίδας στο κανάλι Creta Channel και την τοπική εφημερίδα «Πατρίς»

 im ef 1

Στα πλαίσια της σχολικής δράσης της έκδοσης ψηφιακής σχολικής εφημερίδας με την ονομασία «Γαζόμματες 2021-2022» πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2022 επίσκεψη των 32 μαθητών που συμμετείχαν στη δράση αυτή του Γυμνασίου Γαζίου στις εγκαταστάσεις του TV Creta και στα πιεστήρια της τοπικής εφημερίδας «Πατρίς» στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την κοινωνική αποστολή και τη λειτουργία των Μ.Μ.Ε., το δημοσιογραφικό έργο και τη διαδικασία εκτύπωσης μιας εφημερίδας.

im ef 2

Κατά την επίσκεψη των μαθητών στον τηλεοπτικό σταθμό τούς δόθηκε η δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του σταθμού, να παρατηρήσουν και να θαυμάσουν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και την υλικοτεχνική υποδομή, να πληροφορηθούν για τη λειτουργία των διαφορετικών χώρων και του εξοπλισμού, να ενημερωθούν για την ιστορία του σταθμού (πότε ιδρύθηκε και πώς εξελίχτηκε), να συνομιλήσουν με το προσωπικό, με αξιόλογους δημοσιογράφους, ανάμεσά τους και η κα. Αντιγόνη Ανδρεαδάκη, εικονολήπτες και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Σταθμού, να συζητήσουν για το σπουδαίο ρόλο των Μ.Μ.Ε. στη ζωή του πολίτη και τις αρμοδιότητες του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), να λύσουν απορίες σχετικές με το επάγγελμα του δημοσιογράφου και της συλλογής ειδήσεων.

im ef 3

Στη συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στα πιεστήρια της εφημερίδας «Πατρίς». Ξεναγήθηκαν στο τυπογραφείο και γνώρισαν τη διαδικασία εκτύπωσης μιας εφημερίδας. Ενημερώθηκαν από το προσωπικό για το περιεχόμενο, τη θεματολογία και την εκτύπωση των σελίδων, την περιοδικότητα έκδοσης (ημερήσιες, εβδομαδιαίες), τον τρόπο και τόπο διανομής, την αναγνωσιμότητα και τις πωλήσεις που κάνει η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Τέλος, όταν ερωτήθηκαν οι μαθητές ποιες ήταν η εντυπώσεις τους απ΄την επίσκεψη στο κανάλι Creta και την εφημερίδα «Πατρίδα», μίλησαν με ενθουσιασμό γι΄αυτή τη βιωματική εμπειρία και μας παρακίνησαν να οργανώνουμε τέτοιες δραστηριότητες που προάγουν την εκπαίδευση και εξελίσσουν την προσωπικότητα.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Χριστοδουλάκης Χρήστος ΠΕ02
Φραϊδάκη Αγγελική ΠΕ02
Σφακιανάκη Ειρήνη ΠΕ02