aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-22

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

 m 15

 

21 μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Α3 του Γυμνασίου Γαζίου, συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κρήτης, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022. Τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: κα Ρασούλη Σταυρούλα, κλάδου ΠΕ02  και κα Κοσμαδάκη Ελένη, κλάδου ΠΕ05.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την Αξιολόγηση της σχολικής μας μονάδας και αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιμορφωτική, καθώς οι μαθητές  είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου  και να παρατηρήσουν ποικίλα εκθέματα  που αφορούν τις Συλλογές κεραμικών, γλυπτών, περίτεχνων κοσμημάτων και νομισμάτων της Ιστορίας της Μινωικής τέχνης, καθώς επίσης  και εκθέματα από τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του ανακτόρου της Κνωσού, τις πινακίδες Γραμμικής Β΄ από την Κνωσό, αλλά και τον αινιγματικό Δίσκο της Φαιστού.

Επιπλέον, οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να δουν σημαντικά ευρήματα που σχετίζονται με τις θρησκευτικές τελετουργίες, τα αθλήματα, τις δημόσιες εκδηλώσεις, εκφάνσεις της ιδιωτικής ζωής και τα ταφικά έθιμα της Μινωικής Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένα και εντυπωσιασμένα από τα εκθέματα της μινωικής ιστορίας του Μουσείου σε συζήτηση αναστοχασμού που ακολούθησε μετά το πέρας της εν λόγω επίσκεψης, με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς της δράσης.

Τέλος, βασικός στόχος της παραπάνω διδακτικής επίσκεψης ήταν να ενισχύσει τις διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, να ευνοήσει τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα, να διευκολύνει την έκφραση και την εκτόνωση των εντάσεων με δημιουργικό τρόπο και τελικά να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός θετικού σχολικού κλίματος συνεργασίας μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.