aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΖΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Ενημερωτική εκδήλωση στο Γυμνάσιο Γαζίου με αφορμή  την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

 

via 2 

 

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ.  ως "Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού".

Με αφορμή την ημέρα αυτή, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 στην αίθουσα πολλαπλών  χρήσεων του Γυμνασίου Γαζίου, διαδραστική εκδήλωση με θέμα τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό, τους τρόπους πρόληψης  και την αντιμετώπισή του με τη συμμετοχή όλων  των  μαθητών/τριών της Α΄ τάξης.

Είχαμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την ψυχολόγο από το Χαμόγελο του Παιδιού, κα. Παπαδάτου Φωτεινή. Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί, ενώ παραβρέθηκαν και είχαν ενεργή συμμετοχή η ψυχολόγος κα. Τσαμπανάκη και η κοινωνική λειτουργός κα. Ερωτοκριτάκη του σχολείου μας.

Μετά το καλωσόρισμα από την Υποδιευθύντρια του σχολείου κα. Μηλιαρά, η κα. Παπαδάτου ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ τάξης για τους στόχους, το όραμα και τις δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού.

Στη συνέχεια  μέσω προβολής παρουσίασης, βίντεο, οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για το τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός, τι τον προκαλεί και τον ενισχύει. Επιπλέον δόθηκαν καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου και οδηγίες για την ενίσχυση των ρόλων των παρατηρητών. Έγινε διαχωρισμός  των εννοιών «κάνω πλάκα» και «εκφοβισμού», οι οποίες συχνά παρερμηνεύονται από τους μαθητές/τριες. Έπειτα, με την βοήθεια και την καθοδήγηση της κας Παπαδάτου, ένας μεγάλος αριθμός μαθητών/τριών συμμετείχε σε βιωματική δράση και συζήτηση για τα συναισθήματα που νιώθει το παιδί που εκφοβίζει αλλά και το παιδί που εκφοβίζεται, για τα συναισθήματα των παρατηρητών, καθώς και για την απενοχοποίηση των παιδιών που εκφοβίζονται.

 

via-1 

 

Οι μαθητές/τριες σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έδειξαν ενδιαφέρον και είχαν ενεργή συμμετοχή στη συζήτηση απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα αλλά και θέτοντας οι ίδιοι/ιες ερωτήσεις επί του θέματος.  Έμειναν εντυπωσιασμένοι/νες και ικανοποιημένοι/νες από όλες τις δράσεις, έδειξαν ενσυναίσθηση και  συνεργασία με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί  ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αποκάλυψης προσωπικών εμπειριών. Επίσης, ευαισθητοποιήθηκαν για το πώς να αναγνωρίζουν το πρόβλημα και για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο η στάση του παιδιού που εκφοβίζεται, αλλά και η στάση των παρατηρητών.

 

bullying 2022

 

Ευχαριστούμε θερμά το Χαμόγελο του Παιδιού και ιδιαίτερα την κα. Παπαδάτου που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας, να βρεθούν και πάλι δίπλα μας σε μία επόμενη ενημερωτική - εκπαιδευτική  μας εκδήλωση.