aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ 2019

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

 

 20190614 212310
 
Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στο θεατράκι του Δήμου Μαλεβιζίου τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων του Γυμνασίου Γαζίου.
 
Πρόκειται γενικότερα για παρουσιάσεις από τα σχολεία της περιφέρειας του Δήμου στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος,  δίνοντας έτσι στα σχολεία μια ακόμα ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και οι οποίες σχετίζονται με θέματα όχι μόνο εκπαιδευτικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Σκοπός αυτών των δράσεων δεν είναι μόνο η μάθηση,  η γνώση και η διασκέδαση  αλλά  κυρίως και πάνω από όλα η ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα σημαντικά και παράλληλα το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και το αντίστροφο. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο τονίστηκε στην πρώτη παρουσίαση  η μεγάλη σπουδαιότητα της σωστής οδικής συμπεριφοράς και η καλλιέργεια κυκλοφοριακής συνείδησης από μικρούς και μεγάλους ? στο πρώτο μέρος - μέσα από τις δράσεις των μαθητών (εκπαιδευτικές επισκέψεις, αναζήτηση πληροφοριών πάνω στο θέμα, στατιστικά στοιχεία, αφίσα, πανό και εικαστικά έργα) και στο  δεύτερο μέρος  μέσα από  τα βιντεάκια  που παρουσιάστηκαν και τα οποία υλοποίησαν οι μαθητές του Β8 και οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Σφακιανάκη Ειρήνη και κ. Ψαράκη Κατερίνα στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: Οδική Ασφάλεια «Η ζωή μου ?η ζωή σου ?».
 
Ακολούθησε η δεύτερη παρουσίαση που είχε να κάνει με την παραγωγή ντοκιμαντέρ που αφορά στην ομαλή ένταξη των  Αράβων προσφύγων μαθητών οι οποίοι φοιτούν στο Γυμνάσιο Γαζίου. Το πρόγραμμα αυτό με τίτλο «Χωρίς βαλίτσα»  υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή  έξι αράβων μαθητών και τριών Ελλήνων μαθητών με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Πουλακάκη Ελισάβετ και συμμετέχουσες καθηγήτριες, την κ. Ασσαργιωτάκη Ειρήνη, την κ. Ηγουμενάκη Χρύσα, την κ. Λενακάκη Εύα και την κ. Σφακιανάκη Ειρήνη. Παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις των μαθητών, δράσεις από την παρουσία τους στο σχολείο, πτυχές της οικογενειακής τους ζωής καθώς και άλλοι τρόποι προσέγγισης του ευαίσθητου αυτού κοινωνικού θέματος.
 
Στο τρίτο μέρος της  εκδήλωσης η καλλιτεχνική ομάδα του σχολείου  με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κυριακάκη Μαρία παρουσίασε το πρόγραμμα της με τίτλο «Έρωτος ?κρίσις και παράλληλα κείμενα» με βασικό θέμα τον «Ερωτόκριτο». Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν 32 μαθητές από διάφορά τμήματα  και τάξεις του Γυμνασίου στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές δημιούργησαν και παρουσίασαν στο κοινό εικαστικά έργα, μαντινάδες και ποιήματα που  ως βάση τους είχαν τον  «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου. Ακόμη, οι θεατές πήραν μια μικρή γεύση από την πρωτότυπη θεατρική παράσταση που θα προβληθεί την επόμενη χρονιά  από τη θεατρική ομάδα του σχολείου, με τίτλο: «Ο Ερωτόκριτος δεν ήταν μόνος».
 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου,  κ. Παπαδομανολάκης Μανόλης και άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου. Ο υποδιοικητής  και άλλοι εκπρόσωποι του Α.Τ. Αμμουδάρας, η συντονίστρια του εκπαιδευτικού έργου των καθηγητών της Γερμανικής γλώσσας και αρμόδια Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου, κ. Γιασσάκη Σοφία, η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου φιλολόγων κ. Καλοκύρη Λιάνα, ο Δ/ντής του Γ/ σιου  Γαζίου, κ. Χναράκης Αντώνης και εκπαιδευτικοί του Συλλόγου, καθώς και πολλοί γονείς και κηδεμόνες που ήρθαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους και να τιμήσουν το σχολείο με την παρουσία τους. 
 
Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ!!!     
 
               20190614 205145                   
 
20190614 211142
 
20190614 214400
 
20190614 215439
 
20190614 221159
 
20190614 222216
 
20190614 223546