aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΖΙΟΥ

Εκδήλωση στο Γυμνάσιο Γαζίου

"Συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο - Καλές πρακτικές για ασφαλή πλοήγηση"

Στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας  για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 5.30 μμ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εκδήλωση-ενημέρωση με θέμα: «Συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο - Καλές πρακτικές για ασφαλή πλοήγηση».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως εισηγήτριες, η κα Κασάκη Μαρία, ψυχολόγος της Συμβουλευτικής Μονάδας  Έγκαιρης Παρέμβασης Εφήβων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με θέμα: «Συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο. Ανησυχητικά σημάδια - Πρόληψη - Αντιμετώπιση» και η κα Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, καθηγήτρια Πληροφορικής του Γυμνασίου Γαζίου, με θέμα: «Διαδίκτυο, Κοινωνικά Δίκτυα: Καλές πρακτικές για ασφαλή πλοήγηση».
Μέσω των παρουσιάσεων αλλά και της συζήτησης που ακολούθησε, γονείς μαθητών του σχολείου μας αλλά και γονείς μαθητών από 3 Δημοτικά σχολεία της περιοχής του Γαζίου, ενημερώθηκαν για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των υπηρεσιών του Διαδικτύου (Κοινωνικά Δίκτυα: Facebook, Ask.fm κλπ.), για να είναι σε θέση να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους από νωρίς (ηλικία 4-5 ετών), βάζοντας "κανόνες σωστής χρήσης" και "όρια", ώστε  να αποκτήσουν από την αρχή μια "υγιή" σχέση με το Διαδίκτυο.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Γυμνάσιο Γαζίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου και η Συμβουλευτική Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης Εφήβων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαζίου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου.

 

internet addiction 18 1 2016