aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΒΟΗΘΑΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ - ΒΑΖΩ ΟΡΙΑ"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

Με ικανοποιητική συμμετοχή μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9-4-2014 η ενημερωτική μας συνάντηση, με θέμα: «Βοηθάω το παιδί μου: Βάζω Όρια»Την εκδήλωση οργάνωσε το Γυμνάσιο Γαζίου σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου.
 
Η υπεύθυνη καθηγήτρια για την εκδήλωση κα Ευαγγελία Θεοδώρου, εισήγαγε το θέμα εστιάζοντας στο πόσο απαραίτητο είναι να βάλουμε όρια στα παιδιά  και το τι συμπεριφορές εκδηλώνουν στο σχολείο τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει είτε χωρίς όρια, είτε με αυταρχικούς και υπερβολικούς κανόνες, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης καλών σχέσεων για να μπορέσουν να μπουν τα σωστά προστατευτικά  όρια που θα οχυρώσουν τα παιδιά.
Στη συνέχεια η ψυχολόγος του Δήμου, κα Φωτεινή Παπαδάτου προσέγγισε το θέμα με έναν εξαιρετικό διαδραστικό τρόπο εμπλέκοντας από την αρχή τους γονείς στη συζήτηση. Με μεγάλη αμεσότητα επισήμανε το τι σημαίνει διαπαιδαγώγηση, εξήγησε το πώς οι κανόνες και τα όρια είναι τα εργαλεία της διαπαιδαγώγησης, και προβλημάτισε το κοινό αναφορικά με τους λόγους που μπορεί να συντρέχουν ώστε να κάνουν ένα παιδί να μην υπακούει στους κανόνες. Το πιο ζωντανό μέρος ήταν η βιωματική δράση που ακολούθησε, κατά την οποία οι γονείς, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, κλήθηκαν να δουλέψουν πάνω σε υποθετικές καταστάσεις παραβίασης ορίων εκ μέρους των εφήβων και να προτείνουν τις λύσεις μετά τις καινούργιες γνώσεις που απέκτησαν. Έτσι, με τη διακριτική πάντα καθοδήγηση της κας Παπαδάτου, οι γονείς συνειδητοποίησαν το τι προσφέρουν τα όρια στους έφηβους, και ευαισθητοποιήθηκαν στο πώς να βάζουν κανόνες σε μη επιθυμητές συμπεριφορές, χωρίς να χαλάσουν τη σχέση τους με τα παιδιά.
Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης κυμάνθηκε γύρω από τα "όρια" που πρέπει να βάζουν οι γονείς στα παιδιά τους από μικρή ηλικία, για την ενασχόλησή τους με το Διαδίκτυο. Όρια τα οποία πρέπει να τηρούνται μέσα στην οικογένεια, διαφορετικά τα παιδιά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο υπερβολικά και ενδέχεται να οδηγηθούν σε σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι γονείς άκουσαν τις συμβουλές της ψυχολόγου, προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους από μία μελλοντική εξάρτηση από το Διαδίκτυο.
Ακολούθησε διάλογος  μεταξύ των γονέων και της Διευθύντριας του Γυμνασίου κας  Αθηνάς Γκινούδη, για να εντοπιστούν προβλήματα από τις συμπεριφορές μαθητών που παραβαίνουν τους κανόνες στο χώρο του σχολείου, με σκοπό να διερευνηθούν από κοινού λύσεις.
 
photo oria