aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
 
Τη Δευτέρα 10/03/2014  είχαμε την τιμή να επισκεφτεί το σχολείο μας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Σεβασμιότατος κ. Ειρηναίος στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας: «Ο Εθελοντισμός στα χρόνια της κρίσης»,  που εκπονείται στο σχολείο.
«Στέκομαι μπροστά σας όρθιος για να σας βλέπω στα μάτια και να σας καμαρώνω» ήταν τα πρώτα λόγια του Σεβασμιοτάτου προς τους μαθητές.
 
Και πράγματι έμεινε όρθιος πάνω από μία ώρα ακούγοντας προσεκτικά όλες τις ερωτήσεις των παιδιών. Οι ερωτήσεις τους δεν είχαν να κάνουν μόνο με το θέμα του εθελοντισμού και την προσφορά της Εκκλησίας, αλλά ήταν ερωτήσεις που αφορούσαν και στην απόφαση του ίδιου να ακολουθήσει το δρόμο της Ιεροσύνης, απόφαση η οποία επηρεάστηκε από το Μακαριστό δάσκαλο και αργότερα Μητροπολίτη Ειρηναίο  και ερωτήσεις που αφορούσαν στην κρίση που περνάει η χώρα μας, λες και αγωνιούσαν τα παιδιά να ακούσουν ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα ότι όλα θα πάνε καλά.
Έτσι λοιπόν παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους η  Αρχιεπισκοπή βοηθάει τους ανθρώπους στους δύσκολους αυτούς καιρούς και αφού απάντησε λακωνικά σε ό,τι αφορούσε στο πρόσωπό του, ανέπτυξε τις σκέψεις του για το παρόν λέγοντας χαρακτηριστικά: «O μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου σήμερα είναι το Εγώ του και ο καθένας μας πρέπει να δει ποιος είναι στην πραγματικότητα, να μάθει τι θα πει να είμαι άνθρωπος,  να είμαι νέος,  να είμαι κοπέλα,  να είμαι ορθόδοξος,  να είμαι Έλληνας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι χάσαμε τον εαυτό μας δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε.  Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουμε ένα στόχο, να είμαστε ελεύθεροι και να μην υποτασσόμαστε ούτε στον εαυτό μας».
 
Υπεύθυνες καθηγήτριες προγράμματος: Διαμαντή Σούλα, Ψαράκη Κατερίνα, Γρηγορίου Μαρία.