aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας του Παρατηρητηρίου για το σχολικό εκφοβισμό στα Ελληνικά σχολεία, δεν μπορεί να αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Από τους 61.000 μαθητές που ερωτήθηκαν αν έχουν ασκήσει βία, το 34,01% απάντησε θετικά. Τα μισά από τα περιστατικά αυτά, έγιναν στο προαύλιο του σχολείου. 
 
Έχοντας ως στόχο να συμβάλλουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, στην ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και τον προβληματισμό των μαθητών του σχολείου μας στο σοβαρότατο αυτό θέμα, οργανώσαμε δράσεις-συζητήσεις και εκδηλώσεις κατά της σχολικής βίας. Η ενημέρωση είχε ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα με προβολή βίντεο μικρής διάρκειας για διάφορες μορφές εκφοβισμού και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους μαθητές. 
Στις 6 του Μάρτη, ημέρα που έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα ως ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, επισκέφτηκαν το σχολείο μας μετά από πρόσκλησή μας, ειδικοί ψυχολόγοι, η κα Μαρία Παναγιωτάκη από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων και ο κος Στέφανος Αλεβίζος από το Χαμόγελο του Παιδιού και με τη βοήθειά τους, ένας μεγάλος αριθμός μαθητών, συμμετείχε σε βιωματική δράση και συζήτηση πάνω στο θέμα. Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν για το πώς να αναγνωρίζουν το πρόβλημα και για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο η στάση του παιδιού που εκφοβίζεται, αλλά και η στάση των παρατηρητών. 
Σε ειδικό χώρο του σχολείου αναρτήθηκαν έργα των μαθητών μέσα από τα οποία δινόταν έμφαση στο πώς η αγάπη, η φιλία, ο αλληλοσεβασμός και κυρίως, η ενσυναίσθηση, μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στο σχολικό εκφοβισμό. 
Η εβδομάδα 10-14 Μαρτίου, θα είναι αφιερωμένη στο λεκτικό εκφοβισμό και στα συναισθήματα των παιδιών που έχουν βιώσει εκφοβισμό.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την καθηγήτρια Αγγλικών κα Λία Θεοδώρου, που είναι υπεύθυνη για το σχολικό εκφοβισμό στο Γυμνάσιο Γαζίου.