aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Γαζίου, πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου του 2013 εκδήλωση, με θέμα: «Ασφαλές Διαδίκτυο ? Μια υπόθεση όλων μας».
Την εκδήλωση οργάνωσε το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαζίου και  παρακολούθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές.
Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τους ομιλητές για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την χρήση του Διαδικτύου, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους, μέσω εισηγήσεων και προβολών οπτικοακουστικού υλικού.
Ομιλητές ήταν:

  • η κ. Παναγιωτάκη, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Ηρακλείου, η οποία μίλησε για τον εθισμό και τον εκφοβισμό μέσω του Διαδικτύου,
  • η κ. Δράκου, εκπρόσωπος δημοσιότητας της Safeline, (της Ελληνικής Ανοιχτής Γραμμής  για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο), η οποία έδωσε έμφαση στις παράνομες δραστηριότητες που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε κατά την περιήγησή μας  και στους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζουμε την κάθε περίπτωση,
  • καθώς και οι κ.κ. Παυλίδου και Κοκκινάκης από την Αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου, οι οποίοι αφού προέβαλαν τα θετικά στοιχεία του Διαδικτύου, ενημέρωσαν για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εφαρμογών.

Στο τέλος των εισηγήσεων, το κοινό είχε την δυνατότητα να απευθύνει ερωτήσεις στους προσκεκλημένους, ενώ μοιράστηκε και υλικό με πρακτικές συμβουλές για την προστασία κάθε χρήστη, προκειμένου να απολαμβάνει τα οφέλη του Διαδικτύου ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.