aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑERASMUS+ERASMUS+ KA2: ?OMNES CIVES MUNDI SUMUS?ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ KA2

Oι μαθήτριες Μελικώνη Μαρίνα της Γ΄ τάξης και Νικηφόρου Ελίζα της Β΄ τάξης του Γυμνασίου και οι συνοδοί καθηγήτριες κα. Κυριακάκη Μαρία και κα. Μποσταντζόγλου Χριστίνα επισκέφτηκαν το Άμστερνταμ στις 10-14 Νοεμβρίου 2017, όπου μαζί με τους μαθητές των σχολείων της Αυστρίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ολλανδίας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποίησαν θεατρική παράσταση στο θέατρο Bellevue του Άμστερνταμ με θέμα το προσφυγικό ζήτημα. Το σενάριο του θεατρικού είχε εκπονηθεί από τους μαθητές στο Bolzano της Iταλίας κατά την προηγούμενη συνάντηση της ομάδας των σχολείων. Αντλώντας έμπνευση από το έργο του Αισχύλου "Ικέτιδες" και το θέμα του «ασύλου», οι μαθητές, επί σκηνής, δραματοποίησαν κείμενα στις μητρικές τους γλώσσες, εκφράζοντας σκέψεις, συναισθήματα και προβληματισμούς πάνω σε θέματα ξενοφοβίας, στερεοτυπικών αντιλήψεων και ετερότητας. Με το πάθος τους απέδειξαν ότι η γλώσσα του σώματος μπορεί να "μιλήσει" πιο έντονα στις ψυχές των θεατών και να προκαλέσει γνησία συγκίνηση.

amsterdam 1

Οι μαθήτριες μας, εκφέροντας τον αυθεντικό αρχαιοελληνικό λόγο του Αισχύλου καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό ενός κατάμεστου θεάτρου για την εκφραστικότητα και την ευαισθησία της ερμηνείας τους. Άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια διοργανωτών και εκπαιδευτών, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον που το ένωσε η δύναμη του θεάτρου.

Το πρόγραμμα στηρίζει ο Διευθυντής του σχολείου κ. Χναράκης Αντώνης και η κα. Πηγιάκη Αριστέα, συντονίστρια του προγράμματος στο σχολείο.