aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 

odiki 1

 

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη 24 μαθητών/τριών της Β4 τάξης του Γυμνασίου Γαζίου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αλικαρνασσό Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων για την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Τους/τις μαθητές/τριες συνόδευσαν οι υπεύθυνες της δράσης εκπαιδευτικοί, κα. Σφακιανάκη Ειρήνη, κλάδου ΠΕ02, συντονίστρια και η κα. Μηλιαρά Άννα, κλάδου ΠΕ02, Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Γαζίου και συμμετέχουσα στη δράση εκπαιδευτικός.

 

odiki 6

 

Ο υπεύθυνος του Πάρκου, κ. Κουρουπάκης Νίκος υποδέχτηκε τα παιδιά και τα ξενάγησε στο χώρο ενώ παράλληλα τους εξηγούσε βασικούς κανόνες κυκλοφορίας αναφορικά με τα σήματα του Κ.Ο.Κ., τα φανάρια, τους κυκλικούς κόμβους, τις προτεραιότητες πεζών, ποδηλατών και οδηγών αυτοκινήτων καθώς και τους κανόνες που αφορούν στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και συμμετείχαν εκ περιτροπής σε βιωματικές δράσεις, όπως ποδηλασία και ασκήσεις με τον προσομοιωτή πρόσκρουσης και μέθης. Όλες αυτές οι δράσεις είχαν ως σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι διάφορες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, όπως η ταχύτητα και η κατανάλωση αλκοόλ από τους οδηγούς.

 

odiki 4 

 

Στον χώρο του Πάρκου κλήθηκε για τους ίδιους επιμορφωτικούς λόγους ασθενοφόρο από το Χαμόγελο του Παιδιού, το πλήρωμα του οποίου συγκροτούσαν η κα. Καραγιαννάκη Αρετή και ο κ. Τσίγκος Δημήτριος. Οι διασώστες ενημέρωσαν τους/τις μαθητές/τριες αναφορικά με τον ρόλο του Ε.Κ.Α.Β., την αμεσότητα και τη σπουδαιότητά του όχι μόνο για τις περιπτώσεις των τροχαίων συμβάντων αλλά και άλλων περιπτώσεων, όπως αιμορραγικών περιστατικών, περιστατικών πνιγμού, λιποθυμίας κ.λ.π. τα οποία και παρουσίασαν βιωματικά. Επίσης, «ξενάγησαν» τα παιδιά στον εσωτερικό χώρο του ασθενοφόρου εξηγώντας τον εξοπλισμό του και τις ειδικές συνθήκες που αυτός χρησιμοποιείται κατά περίπτωση. Τα παιδιά έμειναν εντυπωσιασμένα και ικανοποιημένα από όλες τις δράσεις, όπως δήλωσαν σε συζήτηση ανατροφοδότησης που ακολούθησε μετά το τέλος της επίσκεψης με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς. Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν και οι τρόποι διάχυσης της εμπειρίας στους/στις υπόλοιπους/ες μαθητές/τριες της Β΄ Γυμνασίου.

 

odiki 7 

 

Η ομάδα της εκπαιδευτικής επίσκεψης, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες ευχαριστούν θερμά όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχία της και συγκεκριμένα, τον κ. Κουρουπάκη Νικόλαο, υπεύθυνο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και το πλήρωμα του ασθενοφόρου από το Χαμόγελο του Παιδιού, την κα. Καραγιαννάκη Αρετή και τον κ. Τσίγκο Δημήτριο.

 

odiki 15 

 

Το σύνθημα της εκπαιδευτικής αυτής δράσης για την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο σεβασμός στη δική μας ζωή και τη ζωή των άλλων γύρω μας.

 

odiki 12