aa

Βρίσκεστε εδώ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣERASMUS+ERASMUS+ KA2: ?OMNES CIVES MUNDI SUMUS?ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΖΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Γαζίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+

 

 logo erasmus

 

Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με θέμα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες παρακολούθησαν 25 μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στο Ρέθυμνο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις του Μουσείου, να βιώσουν συναισθήματα και να δουν πως μέσα από τη σύγχρονη τέχνη αναδεικνύονται σημαντικά ζητήματα της εποχής μας όπως το μεταναστευτικό θέμα.

Επισκέφθηκαν επίσης την έκθεση «Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες» που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στο πλαίσιο συνεργασίας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Μέσα από την επίσκεψη, οι μαθητές ήρθαν σε πρώτη επαφή με την τεχνική της performance, που χρησιμοποιεί το σώμα ως μέσο για τη δημιουργία του έργου τέχνης.
Η επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος ERASUS+, Δράση ΚΑ2, που συμμετέχει το Γυμνάσιο Γαζίου με θέμα ?Omnes cives mundi sumus (Είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου)?, σε συνεργασία με άλλα σχολεία από Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία και Ολλανδία. Στο πρόγραμμα αυτό το θέμα της μετανάστευσης προσεγγίζεται μέσα από τα έργα τέχνης και την αρχαία γραμματεία.

Το Γυμνάσιο Γαζίου ευχαριστεί θερμά το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, τη Διευθύντρια του Μουσείου κ. Μαρία Μαραγκού, τον Υπεύθυνο του Εκπαιδευτικού Τομέα και Εικαστικών Εργαστηρίων κ. Κώστα Χριστίδη, τη μουσειοπαιδαγωγό κ. Σοφία Τρούλη και το Δήμο Ρεθύμνης για την αποδοχή της πρότασης συνεργασίας με το σχολείο και για αυτή την εξαιρετική εμπειρία που πρόσφεραν στους μαθητές του.

 

museum