aa

8ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

 

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στο Γυμνάσιο Γαζίου, ένα παιχνίδι - θεσμός που περιμένουν οι μαθητές μας με ανυπομονησία κάθε χρόνο. Και φέτος, η αυλή του σχολείου γέμισε με ενθουσιώδεις κυνηγούς!!
40 δεκαμελείς ομάδες κυνήγησαν το θησαυρό!

Εμπνευσμένοι από το παλιό μάθημα της «πατριδογνωσίας» ταξιδέψαμε τους μαθητές μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Περιπλανηθήκαν στις ομορφιές της, γευτήκαν τους καρπούς της και χόρεψαν τους χορούς  της.

 kinigi 2018


Το παιχνίδι ξεκίνησε με το θεατρικό δρώμενο των καθηγητών όπου με χιουμοριστικό τρόπο τα παιδιά μπήκαν στο κλίμα του παιχνιδιού. Ο καραγκιόζης, η παλιά λατέρνα με τις τσιγγάνες, ο Διόνυσος, η Πυθία με τις ιέρειες και οι 12 Θεοί του Ολύμπου παρέλασαν επί σκηνής χαρίζοντας άφθονο γέλιο στα παιδιά. Στο τέλος του κυνηγιού νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα «Belli Bambini» η οποία ανακάλυψε το θησαυρό που ήταν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι που όπως είπε κάποτε ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης είναι τα βασικά υλικά για να φτιάξεις την Ελλάδα. Ακολούθησε η τελετή απονομής του βραβείου στους νικητές. Το έπαθλο της νικήτριας ομάδας ήταν μια ευγενική χορηγία του Iraklion Bowling Center και μια τούρτα για τα όγδοα γενέθλια του κυνηγιού, προσφορά των Ζαχαροπλαστείων Σαβοϊδάκης.

Αξίζει να τονίσουμε τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, όπου εκτός από διασκέδαση με διάδραση και διαθεματικότητα καλλιεργούνται η φαντασία, η κριτική σκέψη και η συνεργασία, συμβάλλοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία και μάθηση.


Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας  το βιβλιοπωλείο «Βασίλης Χαιρέτης» στο Γάζι για τη δωρεάν εκτύπωση των αφισών, το «Iraklion Bowling Center» για το δώρο στη νικήτρια ομάδα, τα Ζαχαροπλαστεία «Σαβοϊδάκης» καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που προσέφερε σουβλάκια στους μαθητές.

 

Η ομάδα καθηγητών του Κρυμμένου Θησαυρού