Προβολή Κρητικών Προϊόντων στη Θεσσαλονίκη από Μαθητές του Σχολείου μας

 

Για τρίτη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία μας με το Π.Π. ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές των δύο Σχολείων επικοινωνούν μεταξύ τους σε κοινό ιστότοπο και συνεργάζονται πάνω στο θέμα «παραδοσιακά προϊόντα και υγιεινή διατροφή», συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανάδειξη της διατροφικής αξίας των τοπικών τους προϊόντων. 

Στην επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2014, οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου γνώρισαν από κοντά τους συμμαθητές τους και πρόσφεραν σε όλους παραδοσιακά προϊόντα όπως γραβιέρα, μέλι, κρασί και κρητικά βότανα, χορηγία τοπικών παραγωγών.

20140314 123605

 

Η εκδήλωση υποδοχής πλαισιώθηκε με παραδοσιακές μουσικές και αποτέλεσε μία βιωματική ανταλλαγή μουσικών, χορευτικών και γευστικών εμπειριών, που δίδαξε και ενθουσίασε τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Σχολείων. Η εκδήλωση προβλήθηκε και στα υπόλοιπα Σχολεία της Θεσσαλονίκης μέσω σχετικού δελτίου τύπου.
Στην προσπάθεια αυτή, πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και των παρακάτω χορηγών, τους οποίους ευχαριστούμε:
Τυροκομικά:  Κλάδος,  Γάζι.
Μέλι: «Κιαγιάς», Γάζι.
Βότανα: Σαλούστρος, Γάζι.
Οινοποιείο:  Δουλουφάκης.
Μέλι:  Σαββάκης Κ.

 

Το συντονισμό του προγράμματος και την οργάνωση της επίσκεψης είχαν οι καθηγητές: Μαρκογιαννάκης Εμμανουήλ και Βασιλάκη Ειρήνη, ενώ στην εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη συνοδός ήταν και η καθηγήτρια Πηγιάκη Αριστέα.

 

             100 5164     100 5165     100 5166